asigurare de calatorie

Drumuri luxemburgheze

Am putea spune că la puțin peste 660.000 locuitori, Luxemburg nu ar putea rivaliza nici cu metropole europene precum Bruxelles, Londra sau Milano, dacă ne refrim strict la dimensiuni. Totuși, istoria, cultura și atmosfera acestui oraș-stat are ceva din aerul metropolitan, cu a sa importanță istorică și politico-economică. De fapt, azi vă propunem o scurtă incursiune culturală în pitorescul și modernismul Luxemburgului. Cu o asigurare de calatorie este totrul mult mai la-ndemână!


Orașul vechi din Luxemburg, inclus în Patrimoniul UNESCO, este un magnet pentru pasionații de istorie. Străzile sale înguste șerpuiesc clădiri vechi de secole, cum ar fi Palatul Marelui Ducal, unde vizitatorii pot asista la măreția trecutului regal al Luxemburgului. Casematele Bock, un labirint subteran de tuneluri și camere sculptate în stânca orașului, oferă o privire fascinantă asupra arhitecturii defensive a orașului.
Odată încheiată o asigurare de calatorie peisajele uimitoare ale Luxemburgului pot fi savurate în liniște de orice pasionat de natură. Regiunea Mullerthal, cunoscută sub numele de „Mica Elveție”, se mândrește cu un peisaj captivant, cu poteci șerpuinde, între munți și păduri. Cu o asigurare de călătoriue încheiată, putem explora în tihnă toate aceste mirifice locuri din Munții Ardeni.


Pentru un gust al Luxemburgului modern, cu o asigurare de calatorie la purtător, o vizită la Podișul Kirchberg este bine. Aici, minunile arhitecturale contemporane adăpostesc instituțiile Uniunii Europene, evidențiind rolul esențial al țării pe arena politică internațională. Mudam Luxembourg, un muzeu izbitor de artă modernă, stă ca o mărturie a mărturii culturale a națiunii.
În fine, farmecul Luxemburgului răzbate dincolo de capitala sa. Vianden, un oraș parcă desprins dintr-o carte poștală, ademenește vizitatorii cu castelul său de basm Vianden, cocoțat pe un deal cu vedere la râul Our. Echternach, cel mai vechi oraș al țării, se mândrește cu un centru medieval pitoresc și găzduiește faimoasa Procesiune de dans, eveniment inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *